Pages

Tuesday, July 18, 2017

Eucerin sun fluid spf 30



Ove godine smo se porodično opredelili za Eucerin kada je zaštita od sunca u pitanju. Većinu proizvoda sam vam spomenula kada sam pisala o kozmetici koju sam nosila na letovanje (ovde), a danas ću se detaljnije dotaći proizvoda za lice kog sam koristila ne samo na moru, već i kod kuće ovog leta. Postoji i verzija sa većim faktorom (spf 50), ali sam ja izabrala ovu jer na osnovu dosadašnjeg iskustva znam da mi je to za lice sasvim dovoljno, posebno ako uzmem u obzir da se ovog leta zbog bebe nisam izlagala suncu kada je ono najjače, već isključivo u jutarnjim i popodnevnim časovima. 
Kako se ovaj fluid pokazao, pročitajte u nastavku...




Dolazi u čvrstom pakovanju od 50 ml, za koje mislim da je dosta praktično. Predviđen je za vrat, lice i dekolte, za normalan i mešovit tip kože. Glavne karakteristike su mu: nemasna konzistencija, mat završnica, otpornost na vodu i odsustvo parfema. Proizvođač kaže da pored visoke i efikasne UVA/ UVB zaštite, pruža jedinstvenu biološku zaštitu sa prirodnim antioksidansom likokalkonom. Ova aktivna komponenta dokazano štiti ćelije u dubljim slojevima kože od oštećenja koja nastaju izlaganjem suncu. Kao i kod svih drugih proizvoda sa zaštitnim faktorom, pri nanošenju je potrebno izbegavati predeo oko očiju zbog mogućeg peckanja. Čim uzmete bočicu u ruke, primetićete da je sadržaj moguće promućkati, odnosno da je unutra nešto tečno. Bez obzira na to, zbog finog otvora, neće dolaziti do izlivanja, a veoma mala količina je potrebna za jedno korišćenje. Kada se nanese na kožu, oseti se miris alkohola i to mu je jedina mana. No, meni alkohol ne smeta (ni u tonicima, npr.) sem ako ga nema baš, baš puno. Ne bih rekla da daje mat finiš na licu, ali je on daleko od sjajnog. Mislim da verzija za masnu kožu pre daje pravu mat završnicu. Ovaj je, po mom mišljenju, savršen za sve nas sa normalnom i mešovitom kožom, jer se veoma brzo upije i nemam osećaj da sam išta nanela na lice, a posebno ne kremu za sunčanje. 


Sastav možete videti na slici iznad.
Kao što rekoh, u mom slučaju ovo nije samo morska mazalica, već dnevna nega lica tokom leta. Koristim ga svako jutro već par meseci i zaista mi prija. Ukoliko je tog dana oblačno, na lice bih nanela drugu kremu za hidrataciju, ali sam ovaj fluid najčešće birala jer je sunce bilo dosta jako. Inače, imam problema sa opekotinama na nosu, ali ovog leta sam bila pošteđena. Ovo je definitivno proizvod koji preporučujem i kom ću se uvek vraćati i mislim da sasvim opravdava svoju cenu od oko 1300 dinara (trenutno je ceo Eucerin program za sunčanje snižen 25% u Srbotrade apoteci).

Koju kremu za sunčanje lica vi leti koristite?
Pozdrav :)

No comments:

Post a Comment