Pages

Friday, May 26, 2017

Empties #36



Konačno je tu i treća kesa sa praznim bočicama, koju sam vam pominjala u prethodna dva posta ovog tipa. Naravno, u međuvremenu se nakupilo za još jednu, tako da će ovi Empties postovi postati baš česti na blogu, hehe. Kao i do sada, ovo će biti prilika da pročitate mini recenzije proizvoda sa slike, a po prvi put ću spomenuti i bebi proizvode koje smo potrošile, jer sam malo proredila recenzije pošto smo već neko vreme verne istim proizvodima. 
Pa da počnem, jer je gomila poveća...




Byphasse kremasti gel za tuširanje je koristio prvobitno muž, a onda ja. Miriše na čisto, pa ako volite te klasične mirise, sigurno će vam se svideti. Meni je lično bio draži miris onog sa bademom. I ovaj je podjednako kremast, slabije peni i ne isušuje kožu. Kada je odnos cene, količine i kvaliteta u pitanju mislim da je teško naći bolje tuširalice.

Jessa gel za intimnu negu je bio u jednim favoritima, zimskim, čini mi se. Odličan je za osetljivu kožu jer je blag i nema nikakav miris. Kupljen je na akciji za oko 160 dinara i zaista mislim da vredi PUNO više. Sada opet probam neke nove, ali ću se na ovaj sigurno vraćati u budućnosti.

Organic Shop je još jedan proizvod koji je bio u favoritima (proleća) i samo mogu još jednom da ponovim koliko su ovi gelovi savršeni! Skoro uvek su sniženi na oko 200 dinara i ako razmišljate da pređete na prirodnu kozmetiku (ili je bar probate) toplo ih preporučujem. Veliki je izbor neobičnih mirisa i teško je odabrati jedan. Recenzirala sam gel od aloje, a mišljenje mi je isto i za ovaj (klik).


Balea pene tj. gelove za brijanje konstantno kupujem godinama. Sa verzijom od kokosa sam vam sigurno dosadila, pa je i ne čuvam za ove postove. S vremena na vreme kupim neki drugi miris, pa je tako bilo i sada sa limunom. U pitanju je sladak, a ne citrusan miris limuna, koji nije pobedio moj najdraži kokos. Sam gel je fantastičan kao i svi ostali i jaaaako dugo traje. Trenutno koristim jedan koji će potencijalno skinuti kokos sa trona, ali o njemu u nekom narednom Empties postu.

Avon glinenu masku za telo sam žarko želela da probam. Nažalost, bacam je potpuno punu, jer je otvorena preko godinu dana (koliki joj je rok trajanja) a ja nisam nijednom stigla da je iskoristim. Kupljena je pred kraj trudnoće kada nisam imala snage da sa ogromnim stomakom stojim u kadi duže nego što je neophodno, a nakon porođaja jednostavno nisam imala vremena za tuširanje koje traje duže od 7 minuta, hehe.

Sephora losion za telo sam kupila na jednom sniženju za oko 350 dinara. Prvobitno sam planirala da ga koristim zimus jer je ovo "supreme" u nazivu meni davalo utisak da je unutra jak, mastan, zimski losion za telo. Međutim prevarila sam se, pa sam odlučila da ipak pričeka toplije dane. To ne znači da je on loš, jer je odlično negovao kožu, a pri tom je jako lagan. Mirisao je prelepo- najlepši miris "na čisto" sa kojim sam se do sada susrela. Sephora preparativa definitivno zaslužuje da joj se posveti više pažnje. Ja jedva čekam letnje sniženje!

Sebamed dezodorans je dobio recenziju na blogu (klik) ali ovo je jedan od onih proizvoda koji s vremenom prestanu da rade svoj posao. Bar je to bio slučaj kod mene. Nakon što sam potrošila polovinu bočice, on je strašno počeo da mi isušuje kožu pazuha, pa sam morala da prestanem sa korišćenjem. To što je ostalo sam odnela u Valjevo, da mi stoji kad idem kod mojih, i u tom slučaju (povremeno korišćenje, par puta u par meseci) mi nije smetao. No, ne planiram da mu se vratim jer mi svakodnevna upotreba jako isuši i ogrubi kožu.


L'oreal penu za umivanje sam dugo želela da probam zbog silnih pohvala koje sam čula o njoj. Imala sam velika očekivanja i ostala blago razočarana. Iskreno, ona je daleko od loše, ali mi je npr. Avon Nutri Effects ili Balea plava pena bolja. Ova je sasvim u redu, ali bih pre ponovila kupovinu neke od te dve spomenute nego ove L'oreal. Miris mi nije bio najdraži, takođe.

Sephora bubble maska je s razlogom bila u godišnjim favoritima i ona je jedan od onih proizvoda za koje vam bude žao kad se potroše, čak iako, poput mene, volite da uvek isprobavate nešto novo. Definitivno planiram ponovo da je kupim, jer apsolutno ispunjava ono što obećava. Detaljnu recenziju pročitajte ovde.

GlamGlow plava hidrirajuća maska je još jedan proizvod iz godišnjih favorita. Ukoliko ponovo naletim na lepu ponudu planiram da ponovim kupovinu i nje, a i bele Supermud. Cena jeste visoka, ali u njihovom slučaju potpuno opravdana, ako mene pitate. I o njoj sam pisala zaseban post pa se možete podsetiti ovde.

L'oreal glinena maska mi je bila sasvim dobra, dok crvenom, koju trenutno koristim, nisam oduševljena. Jedino što mi je kod nje smetalo je prejak miris, a za sve ostalo nemam veće zamerke. I njena recenzija je već na blogu (klik).


Prirodne sapune koristim za pranje ruku već dugo jer mi je koža sklona pucanju, a ovim Alverde sam bila prezadovoljna. Sada koristim od lavande, čiji nisam ljubitelj, i nimalo mi ne smeta. Jedina mana je što nema više mirisa u ponudi. Za cenu od 100 dinara, bolji prirodni sapun nećete nigde naći.

Weleda skinfood krema je još jedan favorit prethodne godine i ovo je krema kojoj ću se sigurno vraćati svake zime. Ona je jedina uspevala da mi regeneriše izuzetno suve ruke zimus! Miris je jedino što mi je u početku smetalo, ali sam se vremenom navikla na njega. Trenutno koristim jednu domaću, koja mi deluje jako slično ovoj, a u narednim favoritima ćete videti o kojoj se kremi tačno radi.

Burt's Bees krema je drugi proizvod koji nenačet ide u đubre. Kupljena je davno, ali nije otvarana, pa sam mislila da će to što ima zaštitu ispod poklopca biti dovoljno da je održi u životu. Međutim kad sam je otvorila vidim da je i miris jako čudan, a i da je tekstura loša (tj. razdvojile su se faze i pola je pregusta krema a pola vodica). Jako mi je žao što je nisam otvorila čim je kupljena jer njihove proizvode obožavam.

Tu je i Sugar & Spice LOL krema za ruke od vanile. Nije do kraja potrošena, ali joj je rok istekao, pa ne bih da se igram. Mirisala je savršeno na vanilu, pa ako ste ljubitelj iste, ne smete provesti ni sekund bez ove kreme :) Detaljnu recenziju tri Summer & Spice proizvoda koje sam probala pročitajte ovde.


Tu su i dve "sheet" maske, jedna za usne, a druga za lice. Prva je Sephora maska za usne, koja je u svakom smislu za mene bila novitet. Izaabrala sam ovu sa ši puterom, dok ima u ponudi i sa ružom. Iako je prvobitni plan bio da je koristim na dan Tarinog rođendana, pred šminkanje, kako bih pripremila usne na celodnevno nošenje mat karmina, nisam stigla to tada da uradim, pa sam počastila usne sutradan, kako bi se oporavile. I zaista jesu!

Druga maska je stigla iz Koreje i u pitanju je The Face Shop maska od avokada. Odlično hidrira kožu i pozitivno sam iznenađena jer nisam imala specijalna očekivanja. Isprobala sam još neke, ali o njima u budućim Empties postovima.


Uriage bebi micelarnu koristimo već mesecima i to je proizvod koji ne menjamo. Već smo otvorile novu flašicu, a stare služe kao igračke, jer Tara ne da da ih bacim u smeće. Recenziju pročitajte ovde.

La Roche- Posay Lipikar gel za kupanje je nedavno bio predmet recenzije u kojoj sam sve rekla (klik). Ponavljaćemo kupovinu s vremena na vreme jer je odličan. Ako imate osetljivu kožu, sklonu atopiji (ili blažem isušivanju) obavezno ga probajte.

Weleda bebi losion od nevena je bio predivan. Trajao nam je skoro godinu dana, jer je u početku nisam mazala češće od 2-3 puta nedeljno. Čim potrošimo Lipikar balzam prelazimo na losion od belog sleza, koji je namenjem bebama i deci sa osetljivom kožom. Jedva čekam!

Pelenska Weleda krema od belog sleza je bila odlična (klik) ali malu prednost dajem kremi od nevena zbog odnosa cene i količine, kao što sam u recenziji i napisala. Kremu za lice još uvek koristimo jer se sporije troši i obožavam je!

Tu je i zaostala tuba Babylove kreme za bradavice koja me je mesecima spašavala. Više je ne koristim jer zaista za to nema potrebe, ali dobar deo godine nisam mogla da zamislim nijedan podoj bez nje. Ako ste trudnica ili dojilja, toplo vam je preporučujem jer je dobra kao neke višestruko skuplje.

Da li ste probale nešto od ovoga i delimo li mišljenje?
Pozdrav :)

4 comments:

  1. Loreal pena po meni nije opravdala onolike hvalospeve po internetu, nista posebno zaista.. Jessa gelove sam probala i ok su mi bili, ali Sebamed mi je daleko bolji od njih :). Kristina

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja sam se trenutno zalepila za Lactacyd, a svojevremeno sam na smenu kupovala Eucerin i Sebamed :)

      Delete
  2. Niste ništa propustili s ovom Avon maskom za tijelo. Prvo, ima potpuno muški miris. Nemam problema s muškim mirisima, ali na muškarcima. :D Drugo, meni je korištenje proizvoda ovog tipa užasno naporno jer se smrznem dok to odstoji 10 min na mokroj koži u kadi pa sam je na kraju iskoristila za brijanje nogu i pazuha. Treće, uopće ne vidim smisao ovog proizvoda jer piling i losion za tijelo bolje odrade posao, a ovo nekako ispadne samo tlaka... I da, odličan post! :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sad mi je malo lakse sto je nenaceta otisla u djubre ;)

      Delete