Pages

Wednesday, April 29, 2015

Sebamed q10 eye cream



Na red je došao i post o kremi koju koristim već skoro dva meseca. U pitanju je Sebamed okoloočna krema protiv bora. Meni je ona preporučena kao idealna prva Q10 krema za područje oko očiju jer je odlična za početne bore koje se javljaju nakon 25. godine. Nisam nikada ranije koristila kreme sa "anti-age" efektom, tako da sam pomno pratila kako ova deluje na sitne bore ispod mojih očiju. Kupila sam je u Srbotrade apoteci u vreme promocije za samo 450 dinara. 





Dolazi u klasičnom pakovanju u vidu tube u kojoj se nalazi 15 ml kreme. Aplikator je mali i zgodan za precizno nanošenje jer su vam bukvalno dovoljne dve tačkice za obe strane. Nisam primetila da ima bilo kakav miris. Srednje je masna, tako da je koža jako brzo upije i bez problema se možete šminkati nakon par minuta. 
Ja imam 26 godina i primećujem veoma sitne bore u okoloočnom podrucju, ali nisam želela više da čekam na svoju prvu kremu u tu svrhu. Zaista, vidim da su te linije ublažene nakon redovnog korišćenja dva puta dnevno. Mislila sam da će trebati da prođe dosta više vremena kao i više potrošenih pakovanja ne bih li primetila prve znake napretka, ali to nije bio slučaj. 


Sastav možete videti na slici iznad.
Ja bih svakome ko je u mojim godinama i traga za prvom Q10 kremom toplo preporučila ovu, kako zbog efekta tako i zbog veoma povoljne cene, jer znamo da su ovakve kreme uglavnom nekoliko puta skuplje. Nakon ove ću testirati Estar gel za područje oko očiju i onda se odlučiti koja od te dve opcije će biti ona na kojoj ću se trajno zadržati.

Kada ste vi počele sa prvim kremama protiv bora i koja je vaš izbor?
Pozdrav :)

7 comments:

  1. I meni je ovo prva okoloocna kremica i jako sam zadovoljna. Koristim je oko 2 nedelje i cini mi se da su mi ublazene linijice ispod ociju! Odnos cena- kvalitet odlican

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja sam prvo mislila da mi se cini kako su linije ublazene i bas sam pocela da pratim i zagledam i zaista jesu :)

      Delete
  2. Još uvek ne koristim kremu za područje oko očiju, mada bi možda trebalo. Pitala sam se koliko su prirodna ulja, kao što je, na primer, bademovo, delotvorna kod ublažavanja postojećih bora i sprečavanja pojave novih. Imaš li iskustva sa tim?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nemam iskustva jer ulje koje sam koristila za lice (Alverde od ruze) nisam nanosila na okoliocno podrucje iako bi trebalo da je dobro za bore... miris mi je bio prejak pa sam se plasila da mi ne izazove reakciju jer mi je predeo oko ociju osetljiv. Bademovo i arganovo ulje bi takodje trebalo da dobro deluju na ublazavanje bora ;)

      Delete
    2. Hvala! :)
      Probaću sa bademovim, jer ga već nekoliko dana stavljam na lice, ali sam izbegavala predeo oko očiju. Uvek radije biram prirodnu kozmetiku. Ali, ako ne bude bilo delotvorno, verovatno ću probati ovu kremicu o kojoj si pisala. :)

      Delete
  3. Ne koristim jos uvek kremu za predeo oko ociju, ali verujem da ce mi ova biti prva, posto sam koristila Seba Med proizvode za bubuljice i svi su se pokazali odlicni. :)

    ReplyDelete